Face Institute

Huidbehandelingen, Fillers & Btx, Lipofilling

Niet-chirurgische behandelingen en esthetische geneeskunde

Why choose us to consult on your looks?

We provide uncompromising and expert care through our top of the line team. Our holistic medical approach and cutting edge skills enables us to deliver world-class facial treatments. Dr Susan Schimdt and Dr Callum Faris are well recognised specialists within their field and can perform advanced anti-aging techniques to restore a fresh, young appearance to the face and neck.

Watch our non-surgical specialist Susan Schmidt introduce aesthetic medicine.

Positieve veroudering en esthetische geneeskunde

Wat zijn de redenen van natuurlijke veroudering van het gezicht? Gezonde gewoontes, voeding en niet-medische cosmetica helpen slechts tot op zekere hoogte voor het behoud van een jeugdige uitstraling. Helaas bestaan er geen wondermiddelen voor behoud van eeuwige jeugd. Vaak begrijpt men niet precies waarom ouder worden het gezicht verandert. Er zijn verschillende redenen waarom natuurlijke veroudering ons uiterlijk definitief beïnvloedt:

  • Naarmate we ouder worden, vermindert de botmassa in onze schedel, waardoor ons hoofd kleiner wordt en de huid en weke delen minder steun krijgen.
  • De collageenafzetting in onze huid neemt af, waardoor deze minder veerkrachtig en vol wordt.
  • Omgevingsfactoren, zoals zonlicht en zwaartekracht, werken van nature het behoud van een jeugdige huid tegen.
  • Genetische aanleg bepaalt hoe onze huid, vetcompartimenten en schedelstructuur veroudert.

In principe is het onmogelijk om de tekenen van veroudering in ons gezicht tegen te gaan en moeten we deze gewoon accepteren. Behoud van eeuwige jeugd is valse hoop. Het is wel mogelijk de tekenen van veroudering door middel van cosmetische behandelingen te verminderen. Met geweldige resultaten. Huidbehandelingen, fillers en botuliniumtoxine kunnen enorm effectief zijn om verjonging in het gezicht te realiseren. Afhankelijk van het stadium van het verouderings proces kan diverse technieken toegepast worden alleen of samen met facelift operatie.

Een gezicht is als een huis, het heeft verschillende ‘renovatieplannen’ nodig voor verschillende leeftijden.

Huidverzorgende behandelingen

Diverse producten waar wij mee vaak werken kunnen worden op de huid gesmeerd en bevatten vaak retinoïden, hydrochinon, corticosteroïden of actieve antioxidanten. Soms kunnen behandelingen uitgebreid worden met inname van tabletten. Chemische peelings kunnen gebruikt worden om fijne en matige lijnen te doen verdwijnen, pigment vlekken te egaliseren, lichte littekens en sproeten en zonnebeschadiging bestrijden. Wij bieden lichte, matige en diepe peelings aan. Zij kunnen individueel gebruikt worden of in combinatie met andere behandelingen

Btx / Botuliniumtoxine behandelingen

Al meer dan 15 jaar wordt Btx in de cosmetische geneeskunde op grote schaal gebruikt. Btx bevat de neurotoxine Botulinium dat de zenuwimpulsen naar de spier kan blokkeren. Botuliniumtoxine kan rimpelvorming echt voorkomen doordat de spieren die de rimpels veroorzaken minder sterk aanspannen. Dit houdt rimpelvorming tegen. De effecten kunnen 3-6 maanden duren.

Fillers voor rimpelbehandelingen en het aanbrengen van contour in het gezicht

Fillers helpen fijne lijnen en rimpels te egaliseren. Ze kunnen ook contouren van het gezicht verbeteren op een natuurlijke wijze. Ze bevatten natuurlijke, niet permanente ingrediënten zoals hyaluronzuur. De fillers die wij gebruiken zijn zeer veilig, en geven verjongend en verfrissend resultaat.

Lipofilling

Bij lipofilling werkt men met lichaams eigen vet vergaard uit een andere deel van het lichaam. Het substraat wordt gezuiverd en geïnjecteerd in de verschillende zones die verbeterd moeten worden. Een deel van het geïnjecteerde vet kan in het lichaam worden geïntegreerd dat een ommidelijke volume gevende effect tot gevolg geeft.

NVCG GECERTIFICEERD ARTS | COSMETIC DOCTOR
Franse Kampweg 6
1406 NW Bussum

Frederiksplein 47B
1017 XL Amsterdam

+31 (0) 85 029 0829
info@faceinstitute.nl

© 2022 FACE INSTITUTE